Virusskanneoppgaver

Fil-Antivirus og Sikker surfing gir databeskyttelse i sanntid, men vi anbefaler også at du regelmessig skanner datamaskinen for virus og andre datamaskinen sikkerhetstrusler. Det er nødvendig for å forhindre spredning av skadelig programvare som ikke har blitt oppdaget av beskyttelseskomponentene.

Kaspersky-programmet inneholder følgende innebygde skanneoppgaver:

Når programmet utfører en skanneoppgave, gjenkjennes skadelige objekter ved hjelp av en signaturanalyse. I tillegg til signaturanalysen bruker Kaspersky-programmet en heuristisk analyse og andre skanneteknologier.

Starte Fullstendig skann og Hurtigskann

Du kan også kjøre et Fullstendig skann eller Hurtigskann på My Kaspersky. Les hjelpedelen for My Kaspersky for mer informasjon om kjøring av dataskanning på My Kaspersky.

Starte en egendefinert skann

Stoppe et virusskann

Du kan planlegge en Fullstendig skann eller Hurtigskann.

Planlegge en skanneoppgave fra vinduet Skanning.

Planlegge en skanneoppgave fra vinduet Innstillinger

Når en ekstern disk kobles til datamaskinen, kan Kaspersky-programmet starte skanning av disken automatisk, spørre om den skal skannes eller ikke gjøre noe som helst. Du kan velge et av alternativene i innstillingene for oppgaven Skanning av ekstern disk.

Velg handlingen Kaspersky-programmet skal utføre når en ekstern disk kobles til datamaskinen

De oppgavene Fullstendig skann og Hurtigskann inneholder allerede et skanneomfang. Under et Fullstendig skann skanner Kaspersky-programmet datamaskinens minne, oppstartsobjekter og alle interne disker. Under en Hurtigskann skanner programmet datamaskinens minne, oppstartsobjekter og systemmapper. Du kan endre skanneomfanget for Hurtigskann.

Merknad: Du kan hoppe over skanning av det skrivebeskyttede systemvolumet for å redusere skannetiden betydelig. Som standard vil programmet ikke skanne det skrivebeskyttede systemvolumet når du kjører et Hurtigskann, men skanne det når du kjører et Fullstendig skann.

Aktivere/deaktivere skanning av det skrivebeskyttede systemvolumet

Legge til / fjerne en fil eller mappe i skanneomfanget for Hurtigskann

Legg til et objekt fra listen med standard for Hurtigskann i skanneomfanget for Hurtigskann

Deaktivere beskyttelse av et objekt i skanneomfanget for Hurtigskann

Hvis en trussel oppdages i en fil, viser programmet et varsel og utfører den spesifiserte handlingen på objektet. Du kan endre handlingen som skal utføres når et objekt oppdages.

Velge handlingen Kaspersky-programmet utfører etter oppdagelse av infiserte filer.

Før du forsøker å desinfisere eller slette en infisert fil, oppretter Kaspersky-programmet en sikkerhetskopi for senere gjenopprettelse eller desinfisering. En filkopi dukker opp i Karantene. Du kan forsøke å desinfisere denne filen senere ved hjelp av oppdaterte antivirusdatabaser.

Informasjon om resultatene fra virusskanneoppgaver og alle oppdagede objekter, logges i en rapport.

Merk: Start oppgaven på nytt hvis det oppstår feil under kjøringen av en virusskanneoppgave. Hvis det nye forsøket på å kjøre skanningen også resulterer i en feil, kontakter du Kasperskys kundeservice.

Se en virusskannerapport

Informasjon om fremdriften til alle skanneoppgavene som kjøres (prosent fullført og gjenværende tid), vises i Skann-vinduet.